Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Városháza

Debrecen egyik legjellegzetesebb építészeti emléke a klasszicista stílusban épült Városháza, melynek történetéért egészen 1531-ig kell visszamenni az időben, amikor is korábbi formájában a város vezetőségének szolgált otthonául. Évszázadokon át változtatgatták és alakítgatták, mígnem 1802-ben végre méltó kezekbe került: Péchy Mihály elkészítette első terveit, ám a megvalósításhoz végül nem gyűlt össze elegendő pénz.

Hasonló sorsra jutott Povolny Ferenc is, akinek terveit Ságody József kamarai mérnök álmodta tovább és amit végül el is fogadtak. Az impozáns timpanonos, árkádos épület kulcsait 1843-ban vette át a város.

Az épület a legfontosabb közügyek mellett Kossuth Lajosnak és családjának is otthont adott 1849-ben, de a Honvédelmi Bizottmány hivatala is ebben az épületben volt. Történelmi érdekessége, hogy annak idején a “titkos levéltárban” őrizték a magyar Szent Koronát.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

A Hotel Divinus***** Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájaként a debreceni Nagyerdőnek a kapujában nyitotta meg szobáit és lakosztályait. A Hotel Divinus*****, ahol a nyugalom, a kultúra és a modern világ találkozik.

Foglalja le szállását garantáltan a legjobb áron a szálloda honlapján!

Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, 1. születésnapja alkalmából 2009. augusztus 1-től indította el törzsvendég programját.

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit pihenéssel, lepje meg őket szállodánkban felhasználható ajándékutalvánnyal!
Az ajándékutalványt az Ön igényei szerint állítjuk össze!
Vásároljon otthonról kényelmesen, fizessen akár SZÉP kártyával.
 
Az örömszerzés garantált!
 
Bővebb információ: +36-52/510-900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****

Vendégeink
Véleménye