Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Református kollégium

“Az ország iskolája” – a Debrecen életével mintegy 4 és fél évszázadon keresztül összefonódó reformáció révén az 1538-tól működő Református Kollégium kiemelkedően fontos szerepet játszott az ország életében.
Nem véletlen a magasztaló elnevezés, hiszen az iskola termeiből Debrecen kiművelt, tehetséges fiatalok egész sorát ajándékozta az országnak. Németalföldi, németországi és angliai egyetemeket is megjárt professzorok hazai viszonylatban elsőként itt biztosítottak helyet a tantervben a földrajz, történelem, orvostudomány és természettudományok tárgyainak. Tanítási nyelve egészen a 19. századig a latin volt, ez biztosította a kapcsolatot Európa tudományos életével.
Az Ó-kollégium épületének lebontása után Péchy Mihály tervei alapján épült meg 1803-1816 között az új Kollégium. Szabálytalan négyszög alakját a budapesti Vasél Lajos építésznek köszönheti, akinek tervei alapján 1870-1874 között a két épületet összekapcsolták.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

A Hotel Divinus***** Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájaként a debreceni Nagyerdőnek a kapujában nyitotta meg szobáit és lakosztályait. A Hotel Divinus*****, ahol a nyugalom, a kultúra és a modern világ találkozik.

Foglalja le szállását garantáltan a legjobb áron a szálloda honlapján!

Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, 1. születésnapja alkalmából 2009. augusztus 1-től indította el törzsvendég programját.

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit pihenéssel, lepje meg őket a szállodánkban felhasználható ajándékutalvánnyal!
Az ajándékutalványt az Ön igényei szerint állítjuk össze!
Vásároljon ...

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****

Vendégeink
Véleménye