Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Református Kollégium
Református Kollégium | Hotel Divinus*****

“Az ország iskolája” – a Debrecen életével mintegy 4 és fél évszázadon keresztül összefonódó reformáció révén az 1538-tól működő Református Kollégium kiemelkedően fontos szerepet játszott az ország életében.

Nem véletlen a magasztaló elnevezés, hiszen az iskola termeiből Debrecen kiművelt, tehetséges fiatalok egész sorát ajándékozta az országnak. Németalföldi, németországi és angliai egyetemeket is megjárt professzorok hazai viszonylatban elsőként itt biztosítottak helyet a tantervben a földrajz, történelem, orvostudomány és természettudományok tárgyainak. Tanítási nyelve egészen a 19. századig a latin volt, ez biztosította a kapcsolatot Európa tudományos életével.

Az Ó-kollégium épületének lebontása után Péchy Mihály tervei alapján épült meg 1803-1816 között az új Kollégium. Szabálytalan négyszög alakját a budapesti Vasél Lajos építésznek köszönheti, akinek tervei alapján 1870-1874 között a két épületet összekapcsolták.

A Református Kollégium aktuális programjairól az alábbi oldalakon tájékozódhat: 

http://www.drk.hu/

https://www.facebook.com/kollegium.muzeuma 

Üdvözöljük

a Hotel Divinus***** Superiorban

Tapasztalja meg a valódi luxus érintését, az exkluzivitás és a kultúra modern összhangját szállodánkban!

Válassza Debrecen ékkövét exkluzív rendezvényei és kikapcsolódása helyszínéül, hogy átélhesse a lenyűgöző Hotel Divinus***** Superior csodáját!

2022. december 16-tól káprázatos élményvilággal várja Önöket a Hotel Divinus***** Superior vadonatúj wellness részlege, hogy luxus környezetben, a Nagyerdő Ékkövében tölthessék megérdemelt pihenésüket vendégeink.

Hotel Divinus*****

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit Divinus életérzéssel!

Válassza ajándékutalványaink egyikét, és szerezzen örömet exkluzív élményekkel. Garantáltan a legtökéletesebb meglepetés, hiszen ki ne vágyna az ötcsillagos kényelemre és kényeztetésre.

Szeretteinek nem lesz más dolga, csupán átadni magukat a kellemes hangulatnak és az igazi, jól megérdemelt luxus pihenésnek.

Az utalványt kényelmesen online is megvásárolhatja, és azonnal küldjük e-mail címére a letölthető formátumot. Így egyszerűen, minimális időráfordítással repítheti a fényűző kényelem szigetére szeretteit.

További információ: + 36 52 510 900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

Szállodánkat és szolgáltatásait rendszeresen igénybevevő kedves vendégeink számára Divinus***** Törzsvendég Programot hoztunk létre. Bízunk benne, hogy minél több kedves vendégünknek szerezhetünk vagy már szereztünk pihentető, kellemes perceket, és újra és ...

Vendégeink
Véleménye