Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Református kollégium

“Az ország iskolája” – a Debrecen életével mintegy 4 és fél évszázadon keresztül összefonódó reformáció révén az 1538-tól működő Református Kollégium kiemelkedően fontos szerepet játszott az ország életében.
Nem véletlen a magasztaló elnevezés, hiszen az iskola termeiből Debrecen kiművelt, tehetséges fiatalok egész sorát ajándékozta az országnak. Németalföldi, németországi és angliai egyetemeket is megjárt professzorok hazai viszonylatban elsőként itt biztosítottak helyet a tantervben a földrajz, történelem, orvostudomány és természettudományok tárgyainak. Tanítási nyelve egészen a 19. századig a latin volt, ez biztosította a kapcsolatot Európa tudományos életével.
Az Ó-kollégium épületének lebontása után Péchy Mihály tervei alapján épült meg 1803-1816 között az új Kollégium. Szabálytalan négyszög alakját a budapesti Vasél Lajos építésznek köszönheti, akinek tervei alapján 1870-1874 között a két épületet összekapcsolták.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

A Hotel Divinus***** Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájaként a debreceni Nagyerdőnek a kapujában nyitotta meg szobáit és lakosztályait. A Hotel Divinus*****, ahol a nyugalom, a kultúra és a modern világ találkozik.

Foglalja le szállását garantáltan a legjobb áron a szálloda honlapján!

Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, 1. születésnapja alkalmából 2009. augusztus 1-től indította el törzsvendég programját.

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit pihenéssel, lepje meg őket szállodánkban felhasználható ajándékutalvánnyal!
Az ajándékutalványt az Ön igényei szerint állítjuk össze!
Vásároljon otthonról kényelmesen, fizessen akár SZÉP kártyával.
 
Az örömszerzés garantált!
 
Bővebb információ: +36-52/510-900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****

Vendégeink
Véleménye