Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Nagytemplom
Nagytemplom | Hotel Divinus*****

A város szívében található Magyarország egyik jellegzetes klasszicista építménye, a Nagytemplom, amely Móricz Zsigmond szerint:
“két tömör tornyával, mint hortobágyi bika, szembenéz az idővel”.

Az író szavaiból kihallható dacosság tökéletesen egybecseng az épület történetével, mivel két alkalommal is – 1564-ben, majd 1802-ben – leégett. Harangját 1636-ben I. Rákóczi György erdélyi fejedelemtől kapta, aki ágyúk ércanyagából két 60 mázsás harangot öntetett, majd az egyiket Debrecennek ajándékozta. Hangját 1802-ben veszítette el, miután hozzá nem értő kezek locsolása nyomán megrepedt.

A tervezés feladatával Péchy Mihály mérnökkari őrnagyot bízták meg, de mivel elképzelései meghaladták a lehetőségeket, Thaler József kamarai építész kezébe került a feladat, aki a régi alapok felhasználásában látott fantáziát. Az első istentiszteletre 1819-ben került sor.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

A Hotel Divinus***** Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájaként a debreceni Nagyerdőnek a kapujában nyitotta meg szobáit és lakosztályait. A Hotel Divinus*****, ahol a nyugalom, a kultúra és a modern világ találkozik.

Foglalja le szállását garantáltan a legjobb áron a szálloda honlapján!

Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, 1. születésnapja alkalmából 2009. augusztus 1-től indította el törzsvendég programját.

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit pihenéssel, lepje meg őket szállodánkban felhasználható ajándékutalvánnyal!
Az ajándékutalványt az Ön igényei szerint állítjuk össze!
Vásároljon otthonról kényelmesen, fizessen akár SZÉP kártyával.
 
Az örömszerzés garantált!
 
Bővebb információ: +36-52/510-900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****

Vendégeink
Véleménye