Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Nagytemplom
Nagytemplom | Hotel Divinus*****

A város szívében található Magyarország egyik jellegzetes klasszicista építménye, a Nagytemplom, amely Móricz Zsigmond szerint:
“két tömör tornyával, mint hortobágyi bika, szembenéz az idővel”.

Az író szavaiból kihallható dacosság tökéletesen egybecseng az épület történetével, mivel két alkalommal is – 1564-ben, majd 1802-ben – leégett. Harangját 1636-ben I. Rákóczi György erdélyi fejedelemtől kapta, aki ágyúk ércanyagából két 60 mázsás harangot öntetett, majd az egyiket Debrecennek ajándékozta. Hangját 1802-ben veszítette el, miután hozzá nem értő kezek locsolása nyomán megrepedt.

A tervezés feladatával Péchy Mihály mérnökkari őrnagyot bízták meg, de mivel elképzelései meghaladták a lehetőségeket, Thaler József kamarai építész kezébe került a feladat, aki a régi alapok felhasználásában látott fantáziát. Az első istentiszteletre 1819-ben került sor.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

Tapasztalja meg a valódi luxus érintését, az exkluzivitás és a kultúra modern összhangját szállodánkban!

Válassza Debrecen ékkövét exkluzív rendezvényei és kikapcsolódása helyszínéül, hogy átélhesse a lenyűgöző Hotel Divinus csodáját!

2022. december 16-tól káprázatos élményvilággal várja Önöket a Hotel Divinus vadonatúj wellness részlege, hogy luxus környezetben, a Nagyerdő Ékkövében tölthessék megérdemelt pihenésüket vendégeink.

 

Hotel Divinus*****

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit Divinus életérzéssel!

Válassza ajándékutalványaink egyikét, és szerezzen örömet exkluzív élményekkel. Garantáltan a legtökéletesebb meglepetés, hiszen ki ne vágyna az ötcsillagos kényelemre és kényeztetésre.

Szeretteinek nem lesz más dolga, csupán átadni magukat a kellemes hangulatnak és az igazi, jól megérdemelt luxus pihenésnek.

Az utalványt kényelmesen online is megvásárolhatja, és azonnal küldjük e-mail címére a letölthető ajándékutalványt. Így egyszerűen, minimális időráfordítással repítheti a fényűző kényelem szigetére szeretteit.

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

Szállodánkat és szolgáltatásait rendszeresen igénybevevő kedves vendégeink számára Divinus***** Törzsvendég Programot hoztunk létre.
Bízunk benne, ...

Vendégeink
Véleménye