Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Nagykönyvtár
Nagykönyvtár | Hotel Divinus*****

Egyes kötetei és írásos emlékei Európában és a világon egyaránt egyedülálló ritkaságnak számítanak.

A Református Kollégiumhoz tartozó Nagykönyvtár a maga félmilliós állományával a hazai református egyház legnagyobb fennmaradt gyűjteményét őrzi, ezen kívül itt alakult ki a 17. század végén a legönállóbb hazai könyvkötészeti stílus is. A szöveggyűjtemény részét képezi többek között 39, az 1300-as és 1500-as években pergamenre írt kódex; 146, az 1500-as években kiadott, úgynevezett ősnyomtatvány; 114, a világon egyetlen példányban fennmaradt mű, valamint 1600, a magyar irodalom 1700 előtti emlékeiből fennmaradt kuriózum.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az iskola egykori diákjai – Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Kölcsey Ferenc – után megőrzött kéziratokat sem, amelyek ugyancsak a gyűjteményt gazdagítják. A legértékesebb darabok mégis Nicolaus Germanusz 1450 és 1470 tájáról megmentett kéziratos térképlapjai és Méliusz Juhász Péter első magyar növénytana, a Herbárium 1578-ból.

A Nagykönyvtár aktuális programjairól az alábbi oldalakon tájékozódhat: 

https://nagykonyvtar.drk.hu/

https://www.facebook.com/drknagykonyvtara 

Üdvözöljük

a Hotel Divinus***** Superiorban

Tapasztalja meg a valódi luxus érintését, az exkluzivitás és a kultúra modern összhangját szállodánkban!

Válassza Debrecen ékkövét exkluzív rendezvényei és kikapcsolódása helyszínéül, hogy átélhesse a lenyűgöző Hotel Divinus***** Superior csodáját!

2022. december 16-tól káprázatos élményvilággal várja Önöket a Hotel Divinus***** Superior vadonatúj wellness részlege, hogy luxus környezetben, a Nagyerdő Ékkövében tölthessék megérdemelt pihenésüket vendégeink.

Hotel Divinus*****

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit Divinus életérzéssel!

Válassza ajándékutalványaink egyikét, és szerezzen örömet exkluzív élményekkel. Garantáltan a legtökéletesebb meglepetés, hiszen ki ne vágyna az ötcsillagos kényelemre és kényeztetésre.

Szeretteinek nem lesz más dolga, csupán átadni magukat a kellemes hangulatnak és az igazi, jól megérdemelt luxus pihenésnek.

Az utalványt kényelmesen online is megvásárolhatja, és azonnal küldjük e-mail címére a letölthető formátumot. Így egyszerűen, minimális időráfordítással repítheti a fényűző kényelem szigetére szeretteit.

További információ: + 36 52 510 900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

Szállodánkat és szolgáltatásait rendszeresen igénybevevő kedves vendégeink számára Divinus***** Törzsvendég Programot hoztunk létre. Bízunk benne, hogy minél több kedves vendégünknek szerezhetünk vagy már szereztünk pihentető, kellemes perceket, és újra és ...

Vendégeink
Véleménye