Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Nagykönyvtár

A Református Kollégiumhoz tartozó Nagykönyvtár a maga félmilliós állományával a hazai református egyház legnagyobb fennmaradt gyűjteményét őrzi, ezen kívül itt alakult ki a 17. század végén a legönállóbb hazai könyvkötészeti stílus is. Egyes kötetei és írásos emlékei Európában és a világon egyaránt egyedülálló ritkaságoknak számítanak. A szöveggyűjtemény részét képezi többek között 39, az 1300-as és 1500-as években pergamenre írt kódex; 146, az 1500-as években kiadott, úgynevezett ősnyomtatvány; 114, a világon egyetlen példányban fennmaradt mű, valamint 1600, a magyar irodalom 1700 előtti emlékeiből fennmaradt kuriózum.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni az iskola egykori diákjai – Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Kölcsey Ferenc – után megőrzött kéziratokat sem, amelyek ugyancsak a gyűjteményt gazdagítják. A legértékesebb darabok mégis Nicolaus Germanusz 1450 és 1470 tájáról megmentett kéziratos térképlapjai és Méliusz Juhász Péter első magyar növénytana, a Herbárium 1578-ból.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

A Hotel Divinus***** Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájaként a debreceni Nagyerdőnek a kapujában nyitotta meg szobáit és lakosztályait. A Hotel Divinus*****, ahol a nyugalom, a kultúra és a modern világ találkozik.

Foglalja le szállását garantáltan a legjobb áron a szálloda honlapján!

Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, 1. születésnapja alkalmából 2009. augusztus 1-től indította el törzsvendég programját.

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit pihenéssel, lepje meg őket szállodánkban felhasználható ajándékutalvánnyal!
Az ajándékutalványt az Ön igényei szerint állítjuk össze!
Vásároljon otthonról kényelmesen, fizessen akár SZÉP kártyával.
 
Az örömszerzés garantált!
 
Bővebb információ: +36-52/510-900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****

Vendégeink
Véleménye