Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Botanikus Kert
Botanikus Kert | Hotel Divinus*****

A Debreceni Egyetem főépülete mögött 15,5 hektáron elterülő Botanikus Kertben közel 6000 növényfajt tartanak nyilván.

Az első Füvészkert a híres Magyar Füvészkönyv szerzőinek, Diószegi Sámuelnek és Fazekas Mihálynak a munkássága nyomán jött létre. A kert a Református Kollégium felügyelete alatt állt, a természettudományos képzést szolgálta.

Az első világháború után elhanyagolták, majd áttelepítették a Nagyerdő területére. A növények és a bemutatóterület rendszerezése mellett utakat, sziklakertet és vízvezeték-hálózatot alakítottak ki, hogy minél nagyobb legyen a bemutatható növényfajok száma, ezen kívül felépült az első üvegház és teleltető, valamint egy bebetonozott fenekű tó is.

A Botanikus Kert célja és feladata ugyanaz maradt, ami a kezdetekkor is volt: oktatás, kutatás, ismeretterjesztés. E szempontok tekintetében méltó követője Debrecen természettudományos múltjának.

A Botanikus Kert aktuális programjairól az alábbi oldalakon tájékozódhat: 

https://www.debrecen.hu/hu/turista/latnivalok/egyetemi-botanikus-kert

https://www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial 

Üdvözöljük

a Hotel Divinus***** Superiorban

Tapasztalja meg a valódi luxus érintését, az exkluzivitás és a kultúra modern összhangját szállodánkban!

Válassza Debrecen ékkövét exkluzív rendezvényei és kikapcsolódása helyszínéül, hogy átélhesse a lenyűgöző Hotel Divinus***** Superior csodáját!

2022. december 16-tól káprázatos élményvilággal várja Önöket a Hotel Divinus***** Superior vadonatúj wellness részlege, hogy luxus környezetben, a Nagyerdő Ékkövében tölthessék megérdemelt pihenésüket vendégeink.

Hotel Divinus*****

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit Divinus életérzéssel!

Válassza ajándékutalványaink egyikét, és szerezzen örömet exkluzív élményekkel. Garantáltan a legtökéletesebb meglepetés, hiszen ki ne vágyna az ötcsillagos kényelemre és kényeztetésre.

Szeretteinek nem lesz más dolga, csupán átadni magukat a kellemes hangulatnak és az igazi, jól megérdemelt luxus pihenésnek.

Az utalványt kényelmesen online is megvásárolhatja, és azonnal küldjük e-mail címére a letölthető formátumot. Így egyszerűen, minimális időráfordítással repítheti a fényűző kényelem szigetére szeretteit.

További információ: + 36 52 510 900, info@hoteldivinus.hu

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

Szállodánkat és szolgáltatásait rendszeresen igénybevevő kedves vendégeink számára Divinus***** Törzsvendég Programot hoztunk létre. Bízunk benne, hogy minél több kedves vendégünknek szerezhetünk vagy már szereztünk pihentető, kellemes perceket, és újra és ...

Vendégeink
Véleménye