Érkezés *
Távozás *
Látnivalók
Botanikus kert

Az első Füvészkert a híres Magyar Füvészkönyv szerzőinek, Diószegi Sámuelnek és Fazekas Mihálynak a munkássága nyomán jött létre. A kert a Református Kollégium felügyelete alatt állt, a természettudományos képzést szolgálta.

Az első világháború után elhanyagolták, majd áttelepítették a Nagyerdő területére, ahol 17 hektárt biztosítottak neki.

A növények és a bemutatóterület rendszerezése mellett utakat, sziklakertet és vízvezeték-hálózatot alakítottak ki, hogy minél nagyobb legyen a bemutatható növényfajok száma, ezen kívül felépült az első üvegház és teleltető, valamint egy bebetonozott fenekű tó is.

A Botanikus kert célja és feladata ugyanaz maradt, ami a kezdetekkor is volt: oktatás, kutatás, ismeretterjesztés. E szempontok tekintetében méltó követője Debrecen természettudományos múltjának.

Üdvözöljük

a Hotel Divinus*****-ban

A Hotel Divinus***** Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájaként a debreceni Nagyerdőnek a kapujában nyitotta meg szobáit és lakosztályait. A Hotel Divinus*****, ahol a nyugalom, a kultúra és a modern világ találkozik.

Foglalja le szállását garantáltan a legjobb áron a szálloda honlapján!

Hotel Divinus*****
Törzsvendégprogram | Hotel Divinus*****

Törzsvendégprogram

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, 1. születésnapja alkalmából 2009. augusztus 1-től indította el törzsvendég programját.

Ajándékutalvány

Ajándékozza meg szeretteit pihenéssel, lepje meg őket a szállodánkban felhasználható ajándékutalvánnyal!
Az ajándékutalványt az Ön igényei szerint állítjuk össze!
Vásároljon ...

Ajándékutalvány | Hotel Divinus*****

Vendégeink
Véleménye