A debreceni Nagyerdő varázslatos fái közé megálmodott kert már 60 éve várja látogatóit. A nagyerdei Kultúrpark ugyanis 2018-ban ünnepli alapításának 60. évfordulóját.

17 hektáron mutatja be öt földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát. Napjaink látogatói az elmúlt évtizedekben épült régi kifutók mellett egy dinamikusan átalakuló kert, új “élőhely”-típusú bemutatóit is láthatják. A kert különleges értékei közé tartoznak a fehérkezű gibbonok. Jerry és Lenocska elsőként alapítottak az országban eredményesen gyarapodó családot. A nílusi vízilópár, Linda és Szigfrid lánya, vezérnősténnyé nőtte ki magát az amerikai San Diegó-i Disneylandben. A látogatók kedvencei a fekete fejű pókmajmok, a kétujjú lajhárok, és a recés zsiráf. Madarak között Magyarországon csak itt láthatóak a nyergesgólyák, a fuvolázómadár és a szirti sas.
A Vidámpark 15 játékával (elvarázsolt kastély, dodgem, óriáskerék, gyermekvasút stb.) a Tiszántúl legnagyobb állandó szórakoztató parkja. Az 1800-as évek végén készített lovasforgó ipartörténeti emlék, a gyermekvasút a mini dámrezervátumig szállítja az érdeklődőket, míg az elvarázsolt kastélyban a magyar népmesék jeles alakjaival ismerkedhetünk meg. Az Állat- és Növénykert és a Vidámpark összenyitása már 17 hektáron, megnyugtató módon biztosítja az állatkerti fejlesztések területigényét.